Symptomatische aanpak van klachten

Blog Symptomatische aanpak (3)-79311a2a

Symptomatische aanpak van je klachten is goed.  Waar of onwaar?

Wat doe jij als je een splinter in je vinger hebt?  Je trekt deze eruit, toch?  Maar wat gebeurt er als er toch een minuscuul deeltje blijft zitten?  Hoogstwaarschijnlijk zal de plek beginnen ontsteken en je oorspronkelijk probleem (met name de splinter in je vinger) verergert.  En dit alles opdat er nog iets zit, maar het is misschien voor jou met je blote oog “onzichtbaar”.  

Dit gebeurt er ook als je enkel de zichtbare symptomen aanpakt.  Het is in zekere zin begrijpelijk dat je enkel de oppervlakkige dingen wil aanpakken.  Wie wil er nu wringen, wroeten, eventueel de huidige wond wat groter maken om toch maar aan dat laatste stukje te kunnen?  De huidige wond of het huidige probleem is al pijnlijk genoeg.  Bijkomende pijn of last kan je nu wel missen.  Dus geef dat pilletje maar en hop, je kan weer verder.  Niets meer aan de hand.

Ben je hier echter zeker van?

Ben je hier echter zeker van?  Een tijdelijke verlichting … ja, misschien.  Maar zou jij niet liever een permanente verlichting willen hebben; volledig klachtvrij zijn?  Die ene klacht – of ze nu fysiek, mentaal of emotioneel is – kan volledig geheeld worden.  Je kan weer beter omgaan met de uitdagingen die het leven je brengt.  Je staat sterker in het leven.   

Hoe kan je dit dan best aanpakken? 

Wel, ik kan je verzekeren dat die klacht nooit volledig opgelost wordt als je enkel de symptomen behandelt.  De symptomen geven aan dat er nog iets uit balans is bij jou.  Met andere woorden ze geven je aan dat er nog werk aan de winkel is.

Een symptomatische aanpak van heling zal je nooit klachtvrij maken. 

Waarom is dit dan?  Wel, dat stukje splinter waardoor de klacht is ontstaan, zit nog steeds in jou… het wordt dus tijd om dat eens en voor altijd er uit te trekken. 

De meeste problemen zijn al in onze kindertijd ontstaan (zelfs soms al in de moederbuik).  Enkel en alleen als je naar dat overblijvende stukje splinter op zoek gaat én eruit haalt, dan pas kan je van heling spreken.  Soms pijnlijk, maar de verlichting die er op volgt is des te groter.

Ben jij bereid om eindelijk die volledige splinter te verwijderen?  Wel, neem dan gerust contact met me op en ik ondersteun je bij het uittrekken van dat laatste stukje.

Ken je iemand die misschien hier hulp bij kan gebruiken, deel dit bericht dan zeker met hem of haar.  Een mooi geschenk als je aan je eigen gezondheid kan werken, toch?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x